Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Ulla Nielsen juli og august 2019

Fernisering efter gudstjenesten den 30. juni

Ulla Nielsen har malet siden 1992. Hun arbejder med akryl og tusch og typisk i serier. Den sidste nye serie består af abstraktioner, og det bliver en blanding af abstraktionerne og en blomsterserie, som hun tager med på Kirkehuset i Tarm.

”Jeg arbejder eksperimenterende og udvikler til stadighed på mit kunstneriske udtryk. Jeg arbejder intuitivt og ved ikke, hvad billedet ender med, når jeg sætter den første streg,” fortæller Ulla Nielsen, der blandt andet kom til at ødelægge et af sin mands yndlingsmalerier, fordi stemningen lige var til at lægge nogle bestemte farver på.

”Der skulle jeg måske bare have ladet billedet være i fred i stedet,” siger maleren med et smil om processen med at gå lidt frem og tilbage mellem malerierne.

”Jeg lægger hovedvægten på det indre liv, der presser sig på. Mine billeder gror sanseligt og følsomt frem fra sindets ressourcer.  Jeg har noget på hjerte, som jeg ikke kan udtrykke med ord,” forklarer hun.

Ulla Nielsens malerier er meget detaljerede.

”Jeg holder af at nusse med mine billeder – og jeg bliver egentligt ved, så længe maleriet ’snakker’ til mig,” siger hun og fortsætter.

”Jeg er til stadighed nødt til at forfølge den brændende glæde, jeg har ved at udtrykke mig med hænderne, og for mig er skabelsesprocessen helt afgørende.”

Ulla Nielsen har flere udstillinger bag sig, blandt andet udstillinger på Galleri Krinkelkrogen ved Herning. Her mødte hun blandt andre Tarms Åse Toft, hvilket er årsagen til, at Ulla Nielsen er blevet inviteret til Tarm Kirke. Ulla Nielsen har i 2019 fået æren af at være Årets Kunstner på Mississippi, Trehøjeudstillingen. Dette var for øvrigt på baggrund af den censurerede udstilling: Mississippi.  

 

Her har Ulla Nielsen udstillet, alle censurerede udstillinger:

·       2019: Trehøjeudstillingen, Kunstforeningen Trehøje, med udnævnelse til åres kunstner

·       2016: Sydjysk Kunstforening Censureret forårsudstilling, 2013 Bjerringbro Udstillingen

·       2012: Kunstforeningen Limfjordens Påskeudstilling

·       2012: Kunstforeningen Limfjordens Censurerede efterårsudstilling

·       2011: Kulturellens Censurerede sommerudstilling

2004, 2006 og 2007: Struer Billedskole