Du er her: 

Tarm Kirke - nu med flygel

Tarm Kirkes klaver har i mange år været på overarbejde. Det er der nu blevet lavet om, hvor kirken har investeret i et spritnyt flygel. Flyglet blev indviet ved høstgudstjenesten den 15. september.

I mange år har Tarm Kirke haft et udmærket klaver, der har ledsaget især de moderne rytmiske salmer. Og klaveret har travlt. Det spiller næsten dagligt til babysalmesang, børnegudstjenester, kirkekor, konfirmander og fællessang. Klaveret kommer dog ofte til kort, især når kirken er fyldt. Mange mennesker sluger lyden af instrumentet. Derfor har det de sidste par år været et ønske at gøre noget ved situationen.

Løsningen er at erstatte klaveret med et flygel. I klaveret er de længste strenge cirka 1,20 meter. I et flygel er de tilsvarende strenge 185 cm. lange. Der skal derfor ikke megen fantasi til at forestille sig, at flyglet kan fylde rummet med vellyd på en helt anden og overskudsagtig måde.

Kirkens organist og formanden for menighedsrådet har været på turne i forskellige klaverforretninger for at finde den bedste løsning til Tarm Kirke. Valget er faldet på et spritnyt flygel fra Kina. Et Kingsburg. Kan noget godt komme fra Kina? Ja, det kan det faktisk. Det instrument, der nu er indkøbt, er lavet efter europæiske standarter. Mekanikken i flyglet er lavet i Tyskland. De væsentlige dele i flyglet er lavet af Canadisk Ahorn. Konkurrencen inden for nye flygler er hård. De store kendte producenter går på kompromis med kvaliteten for at lave økonomiske instrumenter. Kineserne konkurrerer alene på kvaliteten. 

 

Tarm Kirke køber sit flygel hos Christian Skov i Arnum ved Gram. Christian Skov er selv i Kina næsten en gang om året for at kontrollere kvaliteten af instrumenterne, og det træ, der indgår i produktionen. Således har Christian Skov i foråret leveret et flygel til Ølgod Kirke og nu også i Tarm.

 

I løbet af vinteren vil Tarm Kirke indbyde til et par koncerter med dygtige pianister, så vi kan nyde det nye instrument. Når kirken om nogle år skal renoveres, skal flyglet være gudstjenesteinstrumentet mens kirken er lukket.

 

Del dette: