Brugerlogin

Indtast dit brugernavn og kodeord her for at logge ind på websitet:
Log ind

Har du glemt dit kodeord?

Du er her: 

Netværksgruppe for pårørende til demensramte

Den 4. december klokken 9:00 er der informationsdag i Tarm Kirkehus, hvor Charlotte Husted Nielsen fortæller om en ny netværksgruppe for pårørende til demensramte.

Pårørende til demensramte har behov for selskab af ligesindede

 ”Vi har besluttet os for at indlede den her netværksgruppe for pårørende til demensramte, fordi vi oplever, at de har brug for at dele deres erfaringer med mennesker, som står i samme situation som dem selv. I en netværksgruppe kan de pårørende få hjælp og inspiration fra andre, som kender til de tanker og udfordringer, man har som pårørende,” siger Charlotte Husted Nielsen, der er terapeut, coach, cand.musicae og kendt som organist i Tarm Pastorat.

Charlotte Husted Nielsen glæder sig til at fortælle mere om netværksgruppen, der som udgangspunkt handler om at skabe en tryg og tillidsfuld atmosfære, hvor gruppen frimodigt kan dele de inderste tanker og frustrationer med ligesindede.

Udover Charlotte Husted Nielsen deltager sygeplejerskerne Bodil Larsen og Bente Nielsen i netværksgruppen, og de er alle klar over, at en af hverdagens udfordringer kan være at forlade den demensramte. Derfor har de allieret sig med aflastningstjenesten, der kan sidde sammen med den demensramte, så den pårørende trygt kan koble fra i et par timer.

Erfarne aflastere

De frivillige aflastere er modne og motiverede mennesker, der modtager faglig undervisning af kommunens demensteam,” siger Charlotte Husted Nielsen, der understreger, at alle aflastere er omfattet af tavshedspligt, og at de bestræber sig på, at det bliver den samme person, der kommer på besøg i hjemmene.

Hvis en deltager ønsker at benytte sig af tilbuddet om hjælp, skal det bare oplyses ved tilmeldingen,” siger Charlotte Husted Nielsen, der fortæller, at Pårørende-/netværksgruppen er for pårørende til mennesker med demens, der er hjemmeboende eller som er flyttet på plejehjem.

Gruppen vil max være på 10 pers, og vi mødes i Tarm Kirkehus. Datoerne er endnu ikke på plads, men vi begynder i januar. Foreløbigt er interesserede meget velkomne til at møde op til orientereringsmøde den 4. december klokken 9-11:30,” lyder opfordringen fra arrangørerne.

 

Praktisk

Hele forløbet er gratis og tilmelding er til Charlotte Husted Nielsen. Vi serverer kaffe/te og en lille forfriskning hver gang. Vi følger hele tiden de gældende Coronarestriktioner.

Gruppen ledes af: Charlotte Husted Nielsen, Terapeut, Coach og Cand.musicae Mobil: 40 61 31 73; E-mail: chun@km.dk

Arrangør: Tarm Kirke og Skjern-Tarm Menighedspleje.

Del dette: